Böcker

Fjärilar på min hud

Vombat Förlag | 2016

 

Liv har just lämnat gymnasietiden bakom sig. Nu kan hon äntligen börja leva ett självständigt liv. Men hur gör man? Figuren bakom spegelglaset säger, »Du måste hända«. När Liv möter Lina blir allt levande, men fjärilen är fortfarande kvar i förändring. Liv är rädd för att leva, rädd för att ge sig av, för hon har lärt sig att den som går kommer inte tillbaka. Boken handlar om Liv, men också om han som försvann. Och om hon som kom.

 

Hon griper tag i min haka och vänder upp mitt ansikte. Hennes ögon, ljusgröna lövverk under vårsol. »Det är väl inte så att du är kär i mig?« Jag vet inte vad det betyder. Jag har aldrig varit det hon frågar om, så hur skulle jag kunna veta? Jag skakar på huvudet, och något går sönder.

 

Finns att köpa bl.a. här & här

Om hår

Genusredaktörerna | 2015

 

I antologin Om hår ger 14 skribenter uttryck för sina tankar, känslor och erfarenheter kring kroppsbehåring. Bidraget Bikinilinje är en reflektion över kvinnokroppen som ett ständigt renoveringsprojekt - eller en canvas där en socialt accepterad femininitet målas fram.

 

Jag har två armar och två ben, tio fingrar och tio tår. Jag kan köpa plåster som passar min hudfärg. Jag är medellång. [...] Trots att jag passar in i så många snäva ramar är min kropp ändå fel. Låt mig förtydliga: Jag är kvinna och därför är min kropp per definition fel.

 

Finns att köpa bl.a. här & här